Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in ruimtes met hoge plafonds?

geschikt voor gebruik in ruimtes met hoge plafonds

De warmte die infraroodpanelen uitzenden, wordt overgebracht naar de objecten en oppervlakken van een kamer (zoals muren of meubels) in plaats van naar de lucht zelf. Dit maakt ze tot een efficiƫnter alternatief voor conventionele verwarmingssystemen. Het betekent ook dat de panelen een consistent warmteniveau in de hele kamer kunnen bieden, zodat er geen warme of koude plekken ontstaan. Omdat infraroodverwarming niet afhankelijk is van verwarmde lucht die door de ruimte circuleert, leidt dit bovendien niet tot stofophoping en andere problemen in de lucht, zoals schimmelgroei.

Hierdoor is infraroodverwarming een ideale oplossing voor ruimtes met hoge plafonds. Een hangend armatuur zoals de redwell 2IN1-Heat & Light kan worden gebruikt om lofts en andere kamers met hoge plafonds effectief te verwarmen door ver-infraroodstraling te produceren die wordt geabsorbeerd door de muren, de vloer en het meubilair van de kamer. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de moleculen gaan trillen, waardoor warmte ontstaat die vervolgens naar de omliggende gebieden wordt uitgestoten. Omdat deze panelen niet afhankelijk zijn van verwarmde lucht om door een ruimte te circuleren, is het ook minder waarschijnlijk dat ze bijdragen aan de luchtvochtigheid, waardoor ze een goede keuze zijn voor vochtige of slecht geventileerde ruimtes.

infrarood paneel

Omdat ze niet afhankelijk zijn van het verwarmen van de lucht, kunnen infraroodpanelen ook in badkamers worden gebruikt. Dit komt omdat ze geen condensatie produceren en daardoor het probleem van tocht helpen tegengaan en bovendien resistent zijn tegen schimmel en meeldauw. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om infraroodpanelen in hun badkamer te installeren, omdat deze strategisch kunnen worden geplaatst om zich te richten op de delen van de kamer die de meeste warmte nodig hebben.

Zijn infraroodpanelen geschikt voor gebruik in ruimtes met hoge plafonds?

Infraroodpanelen kunnen aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd, afhankelijk van het type verwarming dat u heeft gekozen en hoe u deze wilt gebruiken. Kies je voor dat laatste, dan kun je ze het beste hoog op de muur of het plafond plaatsen, zodat er geen belemmeringen zijn voor de warmtegolven die uit het paneel komen. Dit is om ongewenste verwarming van gebieden die niet nodig zijn te voorkomen, of om het pad van de warmtestralen naar de gewenste delen van de kamer te blokkeren.

Je kunt zelfs panelen vinden met een spiegeloppervlak om ze op een slimme manier te verhullen als interieurdecoratie, wat ideaal is om ervoor te zorgen dat de warmte die ze afgeven opgaat in de esthetiek van je kamer. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een paneel met een afbeelding erop, om wat extra flair aan de inrichting van de kamer te geven.

Hoewel infraroodverwarmingspanelen over het algemeen milieuvriendelijker zijn dan gas- of olieketels, zijn ze nog steeds afhankelijk van elektriciteit, die meestal wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Het is daarom belangrijk om uw bestaande stroombehoeften te beoordelen en een professional te raadplegen voordat u grote wijzigingen aanbrengt in de energievoorziening van uw huis. Omdat elektrische infraroodpanelen echter zo energiezuinig zijn, kunnen ze worden gebruikt om uw energierekening aanzienlijk te verlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *