Suplimente pentru imunitate cu propolis

pentru imunitate cu propolis

De mii de ani, oamenii au folosit propolis pentru a întări sistemul imunitar și pentru a crește sănătatea generală. Proprietățile sale antibacteriene, antioxidante și imunomodulatoare îl fac un supliment natural eficient pentru prevenirea bolilor și întărirea sistemului imunitar.

suplimente pentru imunitate cu propolis

Propolisul conține o varietate de compuși fenolici naturali care acționează ca antioxidanți puternici, captând și neutralizând radicalii liberi care provoacă daune organismului și sunt asociate cu boli cronice precum bolile de inimă și diabetul. De asemenea, se știe că are un efect antiinflamator care reduce expresia citokinelor și chemokinelor cauzatoare de inflamație, potrivit cercetărilor.

Acest superaliment pentru stup este plin de nutrienți care susțin sistemul imunitar și o inimă sănătoasă și este disponibil în mai multe forme diferite pentru a vă ajuta să vă mențineți bine pe tot parcursul anului. Acestea includ tincturi, elixiruri și suplimente lichide.

Suplimente pentru imunitate cu propolis

Propolisul de albine este bogat în polifenoli și flavonoide, despre care se știe că luptă împotriva daunelor radicalilor liberi, promovează bacteriile sănătoase și previne pătrunderea compușilor care cauzează boli în organism. De asemenea, conține urme de aminoacizi, vitamine A, complex B și E.

Există multe studii care arată beneficiile utilizării propolisului pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos. S-a demonstrat că stimulează macrofagele, un tip de globule albe care ajută la protejarea organismului de infecții. De asemenea, crește capacitatea fagocitară a acestor celule, ceea ce ajută la distrugerea organismelor dăunătoare.

Efectele propolisului asupra sistemului imunitar sunt mediate de o serie de proteine și molecule, inclusiv calea de semnalizare extracelulară a kinazei reglate de semnal (Erk). S-a descoperit că reglează producția de citokine a celulelor T, inclusiv interleukina-2 (IL-2), IL-10 și interferon-g, precum și producția de anticorpi. În plus, reduce activarea celulelor NK și reduce TLR-2 și antigenul leucocitar uman (HLA-DR).

S-a raportat că o doză zilnică de 200 mg de pinocembrină poate reduce stresul oxidativ și poate îmbunătăți funcția inimii la șobolanii cu boală hepatică grasă non-alcoolică. Acest lucru este atribuit activității antiinflamatorii a pinocembrinei, care s-a descoperit că suprimă translocarea nucleară a NF-kB și nivelurile mai scăzute de TNF-a în plămâni și creier.

Acest produs pentru stup susține, de asemenea, tractul respirator, deoarece s-a descoperit că scade inflamația plămânilor și îmbunătățește funcția mușchilor netezi a căilor respiratorii pulmonare într-un studiu pe șoareci cu astm alergic. S-a constatat, de asemenea, că scade nivelul seric al IgE la aceste animale.

Aceste rezultate sugerează că EEP are potențialul de a reduce astmul alergic la om.

De asemenea, se crede că propolisul are efecte antitumorale, care se bazează în principal pe capacitatea sa de a inhiba creșterea celulelor canceroase. Se crede că acest lucru are loc prin inhibarea unui număr de enzime implicate în producerea de compuși toxici, cum ar fi acidul arahidonic și NADPH-oxidaza, precum și prin suprimarea factorului de transcripție c-myc.

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin modul în care propolisul funcționează ca stimulator al imunității, există o serie de suplimente alimentare disponibile care conțin acest ingredient puternic. De exemplu, Solaray Propolis Plus este un supliment alimentar care include acest superaliment pentru stup într-o formulă cu lăptișor de matcă și polen de albine, despre care se crede că oferă beneficii suplimentare de susținere a sistemului imunitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *